Informationsbrev för juli 2023

Hej grannar!

Vi hoppas att ni har en härlig sommar. Vi vill passa på att tacka er som kom till stämman och bidrog till ett bra möte. Alla medlemmar kan hitta protokollet i Naboportalen. Logga in med ditt bankID på www.nabo.se

Årsstämman, som gällde det sista halvåret för 2022, markerade början för vårt nya räkenskapsår (som hädanefter löper januari till december). Det betyder att vi kommer att hålla nästa ordinarie stämma i juni 2024. Efter stämman hade vi även ett konstituerande möte för styrelsen där vi bland annat kommer överens om styrelsens rollfördelning. Den nya styrelsen ser ut som följer:

Ordförande: Emmy Modée
Sekreterare: Robin Staaf
Kassör: Simon Fredriksson

Övriga ordinarie ledamöter:
Adrian Karlén
Anna-Clara Jansson
Aina Ehlde

Suppleanter:
Kristin Holmberg
Alma Heyman Bergnehr

Efter stämmans formella avslutande hade vi en stund för frågor, några av dem tas upp här:

 

Föreningens ekonomi och ökning av medlemsavgifter

Frågan om hur föreningen mår ekonomiskt kom upp. Vi är som de flesta vet fortfarande högt belånade vilket främst innebär följande:

-Vi har ett sämre förhandlingsläge i samband med omläggning av lån då flera banker tackar nej till att delta i förhandling. Vid förhandling med banken använder vi oss av en extern part.

- Vi påverkas i stor grad av ränteändringar. Eftersom fastighetens lån har olika löptider går denna ökning (och eventuella sänkning) relativt långsamt.

Lösningen på ovanstående är att fortsätta amortera och att få ner belåningsgraden över tid. Vid högre ränteläge behöver vi dock minska amorteringstakten.

Vad gäller höjning av medlemsavgifter har styrelsen efter stämman diskuterat en ökning om 5%. Detta kopplas främst till ökningar av priser på våra löpande kostnader (vatten, avfall, el och förvaltning) Formellt beslut kommer att fattas vid nästa styrelsemöte som sker i början av augusti. Sannolikt är att avgiftsökningen kommer att gälla från och med september liksom förra året.

 

Taket på 7:an- läckage och åtgärder

Under våren har en entreprenör gjort en ny läcksökning av taket. Vi har tagit del av protokollet och väntar på åtgärdsförslag och offert. 

 

Byte av elservis

I sambande med stambytet 2009 drogs all el om mellan lägenheterna och elserviserna nere i källaren. Tyvärr har vi kvar servicen i original och den behöver bytas ut. 

Offerten från Lennströms El accepterades för ett år sedan, men först i början av juli i år fick vi en offert från Nacka Energi som måste stå för bytet av kablar från elskåp till vår fastighet. De nya skåpen levererades precis före midsommar och nu väntar vi på en tidplan. Vi kommer att avisera när det är dags att koppla in den nya servisen. 

Välkomna att kontakta styrelsen om ni har några frågor eller funderingar.

brftalliden79@gmail.com

 

Glöm inte att vi har en hemsida! Där hittar du en hel del information som är bra för dig om är medlem. 

https://talliden7-9.bostadsratterna.se

 

Varma hälsningar☀️
Styrelsen