Nyhetsbrev - december 2023

Hej grannar!

Styrelsen jobbar på ända in i julkaklet. På agendan har vi haft förhandlingar med Hyresgästföreningen, genomgång av hela fastigheten för översyn av brandskydd, hantering av försäkringsärenden, förnyande av elhandelsavtal och annat löpande styrelsearbete.

Avgiftshöjning 15% från februari 2024
Styrelsen har beslutat att höja avgiften med 15% från och med februari. Bakgrunden är främst ökade kostnader till följd av räntehöjningar och inflation. Ca 20 miljoner av våra lån lades om i höstas och under 2024 kommer ytterligare lån att omförhandlas till högre ränta än under tidigare lågränteläge. Styrelsen har haft rådgivning från vår bank i beslutet och bedömningen är i nuläget att vi med denna relativt stora höjning kommer att klara våra omkostnader bra och långsiktigt. Det är förstås också viktigt att vi fortsätter amortera i den mån vi kan, i enlighet med föreningens ekonomiska plan och för att få ned framtida räntekostnader. Vi har beslutat att amortera drygt 2.4 miljoner kronor under 2024, detta är överskott som kommer från tidigare lägenhetsförsäljning. I övrigt gör vi förstås det vi kan för att få mer intäkter och hålla våra utgifter nere.
 

Vill du hjälpa oss att förvalta din största investering?
Vi söker inför årsstämman i juni minst fyra nya medlemmar till styrelsen! Detta främst eftersom många som varit engagerade nu flyttar eller redan har flyttat. Bostaden är ofta ens absolut största investering, för att vi ska bo på bästa möjliga sätt i en väl omhändertagen och ekonomiskt stabil förening behövs en engagerad och fulltalig styrelse. Vi är alla amatörer från början, du behöver ingen erfarenhet utan vi lär oss genom att göra och diskutera med varandra. Som ledamot får du även ekonomisk kompensation med ca 12.000kr per år. Vill du veta mer eller anmäla ditt intresse? Kontakta Björn Fihlman som är valberedare på bjorn.fihlman@hotmail.com eller styrelsen på brftalliden79@gmail.com 

Som alltid, hör gärna av er om ni har frågor. God jul och gott nytt år!
/Styrelsen