Nyhetsbrev - april 2024

Hej grannar!

Det nalkas vår och cykelväder! Dags för oss att rensa cykelrummen.

Cykelrensning gjordes senast 2020 och då bestämdes att:
- Alla boende får förvara en cykel var i cykelrummen
- Endast cyklar som används får förvaras där, alltså ej de som är uppenbart trasiga
- Cyklar som förvaras i cykelrummen måste vara märkta med lägenhetsnummer och riskerar annars att rensas (vill du ha en utskriven DYMO-lapp med ditt lägenhetsnummer att klistra på cykeln, maila styrelsen)
Under april och maj  ber vi er även att märka upp er cykel med texten 2024, för att säkerställa att märkningen är uppdaterad för detta år. . De cyklar som inte är märkta med lägenhetsnummer och år  kommer att rensas bort på städdagen den 1 juni. Cyklarna kommer sedan att förvaras i 6 månader innan de skänks till företaget 08Recycling som återanvänder dem.

Andrahandsuthyrning
Inför sommaren har det kommit några frågor om uthyrning i andra hand. För närvarande har vi tre pågående andrahandsuthyrningar i föreningen. Informationen om andrahandsuthyrning uppdaterades nyligen på hemsidan och lyder som följer:

I god tid innan uthyrningen ska ansökan lämnas till styrelsen. Ansökan görs via föreningens förvaltare Nabo där du som medlem loggar in med BankID på deras hemsida www.nabo.se
Klicka sedan på "Din lägenhet/lokal" och sedan på "Ansökan om andrahandsuthyrning" och fyll i de efterfrågade uppgifterna. Hyresavtalet mellan lägenhetsinnehavaren och hyresgästen ska bifogas ansökan. 

Vid andrahandsuthyrning läggs en extra administrativ avgift på din avgift till föreningen, avgiften är 10% av gällande prisbasbelopp per år så glöm inte att ta höjd för det när du sätter andrahandshyran. För år 2024 är det 478kr extra per månad.  

Vid uthyrning utan styrelsens samtycke kan din nyttjanderätt till lägenheten bli förverkad. Uthyraren har det fulla ansvaret för lägenheten och för att månadsavgiften betalas i tid. Om andrahandshyresgästen inte sköter lägenheten eller stör grannar kan uthyraren själv få en skriftlig varning och i slutändan bli uppsagd. 


 

Mvh /Styrelsen, brftalliden79@gmail.com