Nyhetsbrev - februari 2024

Hej grannar!

Man kan inte tro det nu men snart blir det vår! Vi efterlyser därför någon eller några med gröna fingrar som skulle tycka det var roligt att sköta om föreningens blomkrukor och växter. Vi har exempelvis några tomma krukor vid våra tre entréer. Har du lust att för föreningens räkning köpa in växter att plantera i dessa, och även rå om övriga krukor och blommor runt gården lite extra? Hör av dig till styrelsen på brftalliden79@gmail.com 

Nya lagkrav matavfall
Sedan årsskiftet är det obligatoriskt enligt lag att sortera matavfall. Behöver du matavfallspåsar eller påshållare så finns det i rummet mellan tvättstugorna i hus 7 eller mangelrummet i 9B. Den gröna påshållaren ska användas för att lufta påsen så att fukten från matavfallet avdunstar. Om påsen ställs i en tät behållare eller i en plastpåse ventileras den inte, blir blöt och kan gå sönder. Rekommendationen är att slänga påsen var tredje dag. Påsarna kan hämtas kostnadsfritt på flera ställen i kommunen men vår avsikt är att hålla lagret i föreningen påfyllt så att det ska vara enkelt för oss alla att hämta. 

Papp, glas, textil, tidningar, batterier, plastförpackningar och metallförpackningar ska inte slängas i restavfallet här vid huset utan vid återvinningsstationen på Ryssviksvägen 2. 

Föreningen kan få straffavgifter för felaktiga avfall i soporna! Så se till att inte slänga sådant som inte hör hemma i restavfallet eller matavfallet. Restavfall är de sopor som har dyrast hämtning och kostar 8 gånger mer att hämtas jämfört med matavfall. 

Hör av er om ni har några funderingar!
Hälsar styrelsen