Nyhetsbrev - november 2023

Hej grannar!
Till att börja med ett stort tack till Björn Fihlman som efter efterlysningen i förra nyhetsbrevet ställer upp och hjälper föreningen med brandskyddsarbetet, tack för det!

Areamätningen
Ytterligare stort tack riktas till alla er trevliga grannar som i oktober släppte in Emmy och areamätaren Mikael i era lägenheter för en mätning. Vi kom in i alla de lägenhetstyper vi behövde tillträde till och det har gett gott resultat, boarean i vår förening är hela 103.5 kvadratmeter större än vad vi trott! Nu har vi mätbevis på det och en mer korrekt uppgift om boarean. Föreningens belåning per kvadratmeter boarea minskar med nästan 400kr. Även de lokaler vi kan hyra ut var större än vi trodde. Alla lägenheter med 2ROK eller större har fått en större area allt mellan +0.5 till +3.5kvm per lägenhet, även några av ettorna har fått större area. De nya areauppgifterna finns tillgängliga i lägenhetsförteckningslistan på mäklarsidan på vår hemsida. Inom ett par veckor kommer du även kunna se din lägenhets boyta i Naboportalen om du loggar in med bankID.

Elservisen
Den 14 november slutfördes installationen av elservisen. Nu har vi nya elledningar från gatan in i fastigheten och nya elcentraler i källaren. Nu kvarstår endast asfaltering utanför 9:an, något som kommer att utföras lite längre fram. Något datum är inte satt för detta än. 

Hyr lokaler till rabatterat pris
Nu finns möjlighet att hyra extra utrymmen i föreningen. Vi börjar med att erbjuda er grannar att hyra, medlemmar i föreningen har 10% rabatt på följande lokaler:

2 kvm förråd i källaren på 9B: 300kr/mån
12 kvm på markplan i 7an, med fönster: 2500kr/mån
28 kvm källarplan i 9B, rum med källarfönster, där vi brukar ha årsstämma: 2000kr/mån

Hör av er till styrelsen på brftalliden79@gmail.com om ni vill hyra någon av lokalerna.

Trattar för matfett
De trattar för matfett som vi informerat om i septembers nyhetsbrev finns inom kort att hämta i portarna och alla får också en informationsbroschyr om dem i postlådan. Det blir också ett krav från 2024 att sortera matavfall, detta får ni också en informationsbroschyr om i brevlådan. 

Vänliga hälsningar,
Styrelsen