Nyhetsbrev - september 2023

Hej grannar! 

Styrelsen är i full gång med höstens arbete med bland annat omläggning av lån och försäkringar, fortsatt arbete med att få in hyresgäster till lokalerna och såklart diverse löpande föreningsarbete som alltid. 

Bostadsrättstillägget försvinner 1 oktober
Vi har sett över föreningens försäkringar inför att de löper ut nu i september. Viktig information till alla medlemmar är att vi från och med den 1 oktober 2023 inte längre har bostadsrättstilläggen i föreningens försäkring, det innebär att alla medlemmar måste kontakta sitt hemförsäkringsbolag för att lägga till bostadsrättstillägg senast sista september!

Förebygg fett i avloppen
Inom kort kommer alla boende att få en miljötratt, denna kan skruvas på en vanlig PET-flaska och sedan kan man hälla ned använt matfett där. Flaskan kan sedan slängas i vanliga restavfallet (max 50cl) eller på kretsloppscentralerna om det är en större flaska. Det är viktigt att inte hälla ut fett i avloppen då det orsakar stopp som i längden kan leda till stora kostnader. 

Ett annat tips är att alltid torka ur fett ur stekpannan med papper innan du diskar den, pappret kan slängas i återvinningen för matavfall. 

Välkomna att kontakta styrelsen om ni har några frågor eller funderingar!